• Oznam

            Riaditeľstvo ZŠ Vyšný Žipov oznamuje zákonným zástupcom a žiakom, že dňa 24.3.2023/piatok/ bude prebiehať vyučovanie do 10:30 hod.. Činnosť v ŠKD a výdaj stravy budú  v bežnom režime. Úprava vyučovania žiakov je z dôvodu prebiehajúcich opráv v budove školy.

          • Krajské kolo v stolnom tenise

            Družstvo dievčat v zložení PAĽKOVÁ Anna 8.r., DEMČAKOVÁ Marianna 7.r., HIRKOVÁ Janka 7.r. a MIKLOŠOVÁ Laura 7.r. vybojovali 3. 3. 2023 na KRAJSKOM kole v STOLNOM TENISE družstiev dievčat ZŠ 3. MIESTO a domov odchádzajú s bronzovými medailami na krku a ďalším diplomom i pohárom pre našu ZŠ. Dievčatám BLAHOŽELÁME a ĎAKUJEME za vzornú REPREZENTÁCIU školy. A hoci najväčšou mierou k úspechu prispela úspešná stolnotenistka Anička, treba oceniť aj snahu ostatných dievčat, hlavne Majky, ktorá v 4 zápasoch s Popradom, Bardejovom, Svidníkom a Starou Ľubovňou rozhodovala zápasy, keďže len všetky Aničkine víťazstva by k výhre našej školy v jednotlivých zápasoch nestačili.

          • Celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka T9

            Celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka sa uskutoční 22. marca 2023 /streda/. Cieľom testovania je získať obraz o výkonoch žiakov pri výstupe z druhého stupňa ZŠ. Žiaci vypracujú testy z matematiky a slovenského jazyka a literatúry. Na testovaní môžu žiaci používať kalkulačky, rysovacie pomôcky, modré guličkové pero. Nepovolené pomôcky sú mobilné telefóny, výpisky, študijné materiály a učebnice. Bližšie informácie sú na www.nucem.sk v časti MERANIA/Testovanie 9.

          • Kurz prvej pomoci v Hasičskej zbrojnici vo Vyšnom Žipove

            Dňa 25.2.2023 sa žiaci hasičského krúžku pod vedením Mgr. Patrika Zeleňaka zúčastnili kurzu prvej pomoci v Hasičskej zbrojnici vo Vyšnom Žipove. Kurz viedol profesionálny záchranár Bc. Ľubomír Balog a zdravotná sestra a zároveň predsedníčka Mgr. Alenka Marenčínová. Zúčastnení boli oboznámení s teoretickými znalosťami v rámci poskytovania prvej pomoci pri zastavení krvácania z rán i nosa, znehybnení zlomenín a podvrtnutiach, ošetrení popálenín, postupoch pri poskytovaní pomoci pri topení, úraze elektrickým prúdom, dusení, šoku a zástave dýchania. Prakticky si vyskúšali obväzovú techniku, stabilizovanú polohu a postup pri kardiopulmonálnej resuscitácii na figuríne. Veríme, že nadobudnuté skúsenosti deti osožne zúročia.

          • Beseda so spisovateľom Jozefom Jenčom

            Dňa 22. 2. sa žiakom 1. i 2. stupňa predstavil autor hravých a veselých ilustrovaných rozprávok pre deti, ale aj dospelých, napísaných vo východoslovenskom dialekte Jozef Jenčo, ktorý je tiež režisérom, dramatikom a hercom divadla KĽUD z Kladzian v našom okrese. Deti zažili zaujímavú a veselú hodinu "vichodňarčini", počas ktorej im pán Jenčo čítal príbehy z jeho kníh Vichodňarske rozpravočki, ktoré si neskôr mohli deti zakúpiť aj s osobným venovaním autora.

          • ÚSPECH ŠKOLY NA OKRESNOM KOLE DEJEPISNEJ OLYMPIÁDY

                                                            BLAHOŽELÁME !!!

             

            žiačkám našej školy

                                         Tamare Pohlodovej, žiačke 9.ročníka

                                          Marianne Demčákovej, žiačke 7.ročníka,

            za vzornú a úspešnú reprezentáciu školy dňa 8.februára 2023 na okresnom kole Dejepisnej olympiády v CVČ Vranov nad Topľou.

            Obidve žiačky získali vo svojich kategóriách C a E prvé miesta a postupujú na krajské kolo.

            Žiačky na  olympiádu pripravoval pán učiteľ PaedDr. Jaroslav KMEC, ktorému tiež srdečne blahoželáme.

          • Karneval

            Po dlhom pandemickom čase sa opäť uskutoční na našej škole 3.2.2023 obľúbený fašiangový karneval, na ktorý vás srdečne pozývame

          • OZNAM RODIČOM

                                                      

                                        Riaditeľstvo Základnej školy vo Vyšnom Žipove týmto oznamuje ,

             

            že od 1.1.2023 sa zvýšili finančné pásma stravnej jednotky v Školskej jedálni pri Základnej škole

            vo Vyšnom Žipove.

            Žiaci 1.stupňa budú platiť za 1 obed od 1.januára 2023 sumu:   1,50 eur

            Žiaci 2.stupňa budú platiť za 1 obed od 1.januára 2023 sumu:   1,70 eur.

            ZMENA finančného pásma stravnej jednotky bola schválená uznesením č.15/2022 zo zasadnutia

            Obecného zastupiteľstva Obce Vyšný Žipov  /bod č.7/ zo dňa 16.12.2022.

             

            vo Vyšnom Žipove 9.januára 2023                                             Mgr. Eva Gogová,riaditeľka školy

             

          • CHRÍPKOVÉ PRÁZDNINY

            RIADITEĽSTVO ZŠ VYŠNÝ ŽIPOV oznamuje, že vzhľadom na vysokú chorobnosť žiakov prerušuje výchovno-vzdelávací proces od 21. 12. 2022 (streda) a vyhlasuje CHRÍPKOVÉ PRÁZDNINY. 

            CHRÍPKOVÉ PRÁZDNINY VYHLASUJEME PO KONZULTÁCII s RÚVZ VO VRANOVE NAD TOPĽOU. 

            Vedenie školy 

          • Vianočná burza

            Dňa 20.12.2022 sa uskutoční VIANOČNÁ BURZA. Vyučovanie bude prebiehať do 12:30 hodiny. ŠKD bude v prevádzke. 

          • Chemická súťaž MENDELIÁDA

            V dnešný deň, 7.12.2022, sa žiačky Demčáková Marianna 7.r., Paľková Anna 8.r. a Medvecová Viktória 9.r. zúčastnili obvodovej chemickej sútaže MENDELIÁDA, ktorú organizuje pre žiakov ZŠ okresná predmetová komisia chémie. Cieľom sútaže je zvýšenie záujmu detí o chémiu, podpora prírodovedného vzdelávanie, experimentálnych zručnosti, súťaživosti, pozorovacích schopností, prezentačných schopnosti žiakov a tiež spolupráce, keďže žiačky súťažili spolu ako družstvo. Medailové miesto im "ušlo" o jeden bod a tak skončili na 4. mieste. Dievčatám blahoželáme, veríme, že ich chémia bude baviť aj naďalej a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

          • Navštívil nás Mikuláš

            Mikuláš dnes nezabudol ani na naše deti. A keďže nie všetci sú vždy poslušní, neprišiel sám, ale okrem anjela, mal so sebou aj čerta a ježibabu. Odmenou za pesničky a básničky, ktoré mu deti zarecitovali a zaspievali, boli balíčky sladkostí, ktoré pre deti zakúpila Rada rodičov pri ZŠ Vyšný Žipov.

          • Mikulášsky futbalový turnaj

            Dňa 9. decembra 2022 sa naši futbalisti zúčastnili Mikulášskeho turnaja organizovaného ZŠ Soľ. Na tomto športovom podujatí sa výkon našich chlapcov postupne zlepšoval od zápasu k zápasu. A tak hoci úvodný zápas turnaja nevyšiel, podarilo sa napokon vybojovať pekné 2. miesto. Za najlepšieho hráča turnaja bol vyhlásený náš kapitán Imrich Kura. Školu reprezentovali Jaroslav Horvát, Maroš Dzurjak, Jakub Medvec, Lukáš Kroka, Tomáš Lupčo, Oliver Kuzmiak, Peter Ihnát a Imrich Kura. 

          • Pesničkový Mikuláš

            Dňa 8.12. 2022 žiaci prvého stupňa opäť navštívili Hornozemplínsku knižnicu vo Vranove nad Topľou, kde bolo pre nich pripravené zážitkové čítanie vianočného príbehu o anjelikovi Zlatohlávkovi. Naši žiaci sa s radosťou pustili do jeho improvizácie aj čítania. Následne nás čakala ďalšia super akcia “Pesničkový Mikuláš”. Je to tradičné vianočné podujatie plné zábavy, piesní a dobrej nálady, ale aj výchovných dialógov. Mikuláš a Brumtelášovci pripravili skvelú vianočnú atmosféru všetkým deťom. Určite si to zopakujeme aj o rok.

    • Kontakty

      • Základná škola Vyšný Žipov 220
      • 057/4491219
      • Riaditeľka školy Mgr. Eva Gogová: 0911 310 585 email: skola@zsvysnyzipov.sk Zástupkyňa riaditeľky školy Mgr. Marta Kolesárová: 0918 835 941 Sekretariát: 057/4491219, 0903 559 862
      • Vyšný Žipov 220 , 094 33 094 33 Vyšný Žipov Slovakia
      • 37873407
      • 2021639191
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje